Email marketing per a ecommerce: 5 correus per augmentar les vendes de la teva botiga online


Prepara’t perquè avui vinc amb una newsletter llarga, però clara i directe: t’ensenyo 5 tipus de correus per millorar les vendes del teu ecommerce o botiga online.

 Potser pensaràs “ufff, ja tinc prou feina cada setmana!”. 

 Espera, espera, que no em refereixo a la típica newsletter… Si no a correus que puguis automatitzar, segons les accions dels teus usuaris, per incentivar les vendes durant tot l’any.

 

És a dir, més enllà de les campanyes que puguis estar preparant (hola, Sant Valentí 👋, hola, dia del pare 👋), aquests correus s’enviaran de manera automàtica, segons les accions que faci l’usuari. 

 

En poques paraules: els escrius un cop i treballen per al teu ecommerce per sempre.

 

I si et venen al cap els típics correus que semblen un flyer publicitari… Treu-t’ho del cap! Aquí parlem de copy i comunicació efectiva: t’indicaré pas a pas com escriure per poder convèncer als teus subscriptors, sense abusar de descomptes. 

 

De fet, he creat un descarregable amb la guia pas a pas per saber què i com pots escriure cada un d’aquests correus 🎁

 

I, per descomptat, si creus que necessites ajuda ja saps que sempre pots reservar una consulta gratuïta de 15 minuts amb mi per veure com podem treballar junts.

 Comencem?

Una gran benvinguda

Comencem amb un clàssic… Que molts cops ens oblidem de crear 😬

 Si ja tens un lead magnet (el ganxo perquè se subscriguin), els primers correus que et convido a crear són els de la seqüència de benvinguda.

Per què? Doncs perquè si els teus productes tenen un tiquet baix (menys de 99 €), és molt probable que hi hagi una compra per impuls: la persona t’acaba de descobrir per xarxes, li encantes i sap que li quedaria tan bé aquesta camisa… 

 Però potser encara no confia prou en tu. 

 Qui ets? Quant temps fa que vas començar? Tens clients satisfets? Hi ha una persona real al darrere? De veritat, cal contestar aquestes preguntes.

 Per això, el primer que et recomano fer és crear la teva seqüència de benvinguda: tres correus senzills i directes perquè et coneguin millor i confiïn en tu.

 Recorda que et proposo la seva estructura a la guia gratuïta 😉

Cistella abandonada

Seguim amb un altre clàssic, que malauradament tampoc mimem gaire…

I és que molts ecommerce treballen amb un gestor com Woocommerce o Shopify, que potser envien correus automàtics de cistella abandonada… Totalment impersonals i sense l’estil que els diferencia.

Pensa-ho així: si una persona ha posat el teu producte al cistell, és que realment  hi tenia un alt interès… Per què no ha comprat, llavors? 😱 

Doncs això és el que has de descobrir.

Aprofita el correu de cistella abandonada per resoldre els dubtes principals dels teus clients, que variaran per complet per cada tipus de producte i negoci. 

Inclús, pots demanar educadament per quin motiu no han comprat. Potser descobriràs un punt important a millorar!

Correu de venda segons interès

De fet, inclús alguns ecommerce s’atreveixen a enviar correus segons l’interès que mostren les persones en navegar per les pàgines.

És a dir, si a través de les dades has detectat que hi ha un cert interès per les motxilles… Perquè no automatitzar un correu, com si fos una newsletter, parlant dels avantatges de les teves motxilles en concret? 

Potser és aquest el clic que la persona necessita per acabar fent el pas.

Aquest és un cas real que explica Jesús Castillejo, fundador de Minimalism, va compartir a la seva newsletter Necso. La diferència de clics entre el grup amb interès per les motxilles i el grup estàndard va ser de 33,87%, amb més vendes (data no compartida)…

Com per dedicar uns dies a escriure correus personalitzats, oi?

Sigues original quan demanis ressenyes

Quants cops has rebut el típic correu de Trust Pilot? ⭐⭐⭐⭐⭐

De nou, un missatge sense ànima ni gràcia que ens fa un xic de mandra, oi? 

Però tu saps que les ressenyes són essencials per a la teva botiga online.

De fet, és un dels motius principals pel qual la gent es fiarà del que dius i vens, encara més quan no el poden veure, olorar o tocar.

Així que comença a aplicar la teva identitat verbal als correus sense por, també en aquests correus transaccionals.

Confirmació de compra amb estil

I parlant de correus transaccionals, tampoc ens podem oblidar del correu de confirmació. 

En aquest cas, la persona ja ha confiat en tu, però continua tenint dubtes: “quan arribarà? Com puc fer el seguiment?”

Potser inclús… “Com el podré utilitzar?” 

Aquest tipus de correu no serveixen tant per a la venda directa, com per millorar l’experiència del client i sumar punts cap a la teva marca… Perquè tornin a comprar, és clar!


De fet, molts cops ens centrem a captar més clients nous, quan en realitat podríem centrar part d’aquests esforços a crear heavy users, és a dir, persones que estimen la marca, tornen a comprar i a més ens recomanen a amics i familiars 🤎

Principals mètriques i KPIs d'email marketing per a ecommerce

Resultats. 

Aquí volem veure resultats, Rosa.

Per descomptat! Abans d’iniciar qualsevol acció de màrqueting digital, cal saber com podràs mesurar si realment has tingut èxit.

Per això, afegeixo un petit apartat extra per explicar-te les principals mètriques d’email marketing que et recomano que analitzis mensualment a les teves automatitzacions:

  • Percentatge de conversió: quantes persones han comprat.

  • Percentatge d’obertures: quantes persones han obert / mostrat interès pel teu correu.

  • Percentatge de clic: quantes persones han fet clic a l’enllaç del correu / mostrat interès en el contingut o producte.

Ara ja no pots fugir d’estudi 😂


No oblidis descarregar-te la guia amb els punts més importants a treballar a cada correu 😊

T’agradaria millorar o activar l’email marketing del teu ecommerce, però no trobes el temps per fer-ho?

Recorda que sempre pots sol·licitar una consulta de 15 minuts gratuïta amb mi, per resoldre els teus dubtes i veure com podem treballar junts.

Ens llegim la setmana vinent!

Rosa

Rosa Cools

Consultora en comunicació estratègica i màrqueting digital

Anterior
Anterior

Crear i comunicar una acció solidària com a petita empresa: el cas de Ninona Handmade

Siguiente
Siguiente

Tendències: val la pena pujar a la cresta de l'onada?